Untitled Design (6)
Pár ötlet hogy divatos legyen az oldalunk is...

Más iparágban is nagy a fejlődés, de a weboldalak területén még számottevőbb a fejlődés évről évre. Azok a weboldalak, melyektől egy-két évvel ezelőtt még elaléltunk olyan jónak véltünk, mára már avultnak, unalmasnak tűnnek.

A vállalkozás versenyképessége közvetlenül is függ a weboldal dizájnjától. A felhasználók webhely-elhagyása egyre erősebb, ha a weboldalad nem vonzó, és nem informatív, ha nem ragadja meg az olvasó figyelmét.

Reszponzív weboldal

Ma már alapkövetelmény kell hogy legyen, hogy bármely platformon jól mutasson a weboldal. Tény, hogy egyre növekszik azon felhasználók száma, akik mobilon vagy tableten interneteznek, így elengedhetetlenné vált az, hogy a weboldal alkalmazkodjon ezen igényekhez. Ennek lényege, hogy mobilon is ugyanúgy élvezhető legyen a weboldal használata, mint más eszközön pl. laptopon, mert ugye ma már a mobil az új pc.

reszponzív weboldal (RWD) egy olyan megközelítéssel tervezett weboldal, amelynek a célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson – könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel – a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig).

Betűtípusok

Nem is gondolnánk mekkora szerepe van a betűtípusnak, pedig legalább annyira befolyásolja a weboldal látogatóját, mint a kép vagy videó, és a színek. A régebben tiltólistásnak számító talpas (serif) betűtípusok napjainkra megint reneszánszukat élik és trendivé váltak, mert sokkal karakteresebbek, de egyben nosztalgikusak is.  Sőt, egyes weboldalakon keveredik a talpas és talpatlan betűtípus is, ezzel vidámságot és változatosságot teremtve, de mégsem zavaróan.

Mert a változatosság gyönyörködtet.

A betűtípusok pszichológiájáról külön bejegyzésben foglalkozom, mert megérdemli. 🙂

 

Minőségi képek és videóanyagok

Egy kép többet mond ezer szónál.

Éppen ezért érdemes központi elemként használni nagy, hatásos képeket és videókat,  akár egy képernyőnyi képmérettel, a vállalkozásod központi üzenetével.  Mindenképp figyelni kell arra, hogy a használt képek és videók kiemelkedően jó minőségűek legyenek. Fontos megjegyeznem, hogy oda kell figyelni milyen képeket használsz az oldaladon, tiszteletben kell tartani mások vizuális termékeit! Rengeteg weboldalon találni ingyenesen használható, jó minőségű fotókat, érdemes kutakodni utánuk. 

Én is szeretnék egy weboldalt! 

Vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, írd le pár szóban az igényeidet, 

és én rövid időn belül elkészítem Neked!


Share this post

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu
×
×

Cart