Untitled-Design-16.jpg
Miért éppen a WordPress?

Miért éppen a WorPress-el dolgozom?

Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy a WordPress a világ legjobb weboldalépítő rendszere, mellyel szinte bármilyen weboldal elkészíthető. Egyes becslések szerint világszerte minimum 80 millió weboldal működik WordPress motorral, és ez a szám egyre növekszik. Ez ugye nem lehet véletlen?

to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Előnyei:

-Rengeteg bővítménnyel (pluginnal) rendelkezik, melyekkel személyre szabhatjuk a weboldalunkat, rengeteg segítséget nyújtva a funkciók széles tárházának. Moduláris felépítése révén több tízezer (!) bővítmény közül választhatunk, és így tetszőlegesen alakítható, bővíthető.

 

-Felhasználóbarát, amely szintem az egyik legkiemelkedőbb előnye. Rövid idő alatt elsajátítható a kezelése, főleg a szükséges alapszinten.

-Óriási szakmai közönsége van, mely rendkívüli népszerűségének köszönhető. Online elérhető oktató anyagok és tréningek egész tárháza található a világhálón, a közösségi médiákon pedig nagy és kifejezetten aktív közösséggel rendelkezik. Nekik köszönhető az is, hogy a WordPress mára már szinte minden elterjedtebb nyelven elérhető.

-Reszponzív, tehát mobilbarát. Már az alapértelmezett sablonjai is mobilra vannak optimalizálva, így hibátlan megjelenést biztosít a legkülönfélébb felbontásokon és eszközökön. Ez azért fontos, mert mára a mobil lett az új PC.

-Sok fejlesztő készít hasznos WordPress-be integrálható megoldásokat, mert ezek a külső eszközök is beépíthetőek az oldalba.

-Google a barátunk – WordPress esetén is, hiszen a vele készített oldalunk a nagy keresőszolgáltatók (Bing, Google) ajánlásait szem előtt tartva készült, így a későbbi SEO (keresőoptimalizálás) folyamathoz remek alapot nyújt. Ezzel segítjük, hogy a későbbiekben minél többen megtalálják a weboldalunkat.

 

Hátrányai:

-Igen, ezt is karban KELL tartani. Sajnos inkább hátrány mint előny, hogy a WordPress gyakori frissítési politikája miatt szinte hetente-kéthetente jelenik meg kisebb verzióváltás. Ez ugyan nem feltétlenül jelent óriási változásokat, mégis a telepített bővítményekkel összeakadhat, és a csilli-villi oldalunk dizájnja hamar széthullhat. A nagyobb verzióváltásokat általában lekövetik a fejlesztők is a bővítményekben, de ha nem megfelelően frissítünk, akár kompatibilitási hibák is felléphetnek, ami az oldalban problémákat okozhat. Az automatikus frissítés bekapcsolása az előzőekben taglaltak miatt nem feltétlenül jelent megoldást.

-Az oldal betöltődésének sebessége lassulhat, ha telepakoljuk sablonokkal és bővítményekkel. Sajnos a bőség zavara sok felhasználót átlök a paci túloldalára. Mivel rengeteg bővítmény közül választhatunk, hajlamosak vagyunk túllőni a célon, és ezzel kritikusan lelassítani az oldalunkat. Alapvetően a WordPress egyszerű és gyors, és tudni kell körültekintően és ésszerűen megválasztani a szükséges sablonokat és bővítményeket. 

Ugyanitt jegyezném meg, hogy egy jó tárhely is sokat tud lendíteni az ügyön!

Én is szeretnék egy weboldalt! 

Vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, írd le pár szóban az igényeidet, 

és én rövid időn belül elkészítem Neked!


Share this post

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu
×
×

Cart