sleek-home-office-working-with-laptop-and-smartphone-picjumbo-com
Kezdeti lépések, avagy a "to do list"....

Azt már elhatároztad, hogy szeretnél a vállalkozásodnak egy saját weboldalt, hiszen manapság már elengedhetetlen minden cég működéséhez a webes megjelenés. De mi kellhet hozzá? Hogyan indulj el?

Ebben szeretnénk most segíteni pár hasznos tanáccsal.

Először is elengedhetetlen, hogy legyen egy domain neved. Ez olyan, mint a lakcímed, vagy a boltod/szalonod/műhelyed címe, ezen keresztül fognak megtalálni a jövendő kuncsaftjaid/vásárlóid.

Több helyen is kutakodhatsz szabad domain nevek után, például itt:

Fontos, hogy a vállalkozásod profilja minimum sejthető legyen a domain névből, mert így a google is több találatot fog hozni, ha valaki a Te vállalkozásoddal kapcsolatosan keres majd a neten. Tárhelyszolgáltató is rendeteg van a piacon,itt is ajánlom hogy alaposan nézz körül, mert eltérőek az árak és a szolgáltatások.

 

Aztán kell egy tárhely is, ahol a weboldal fog működni. Gondolj arra, hogy az üzlethelyiségednek kell egy épület ugye, ahol üzemelhet a vállalkozásod. Ahol elférnek a szerszámaid, kellékeid, van elég polc/szekrény, hogy a vállalkozás üzemeltetéséhez szükséges kegyszereidet tárolhasd.

Nos, a tárhely ugyanezt a célt szolgálja a weboldaladnak, így elengedhetetlen. Szükség van még saját e-mail-es postafiókra is, amin keresztül a vállalkozásod levelezését tudod folytatni. Mert ez így elegáns. A freemail-es és g-mail-es postafiókokat hagyjuk meg magáncélra.

Egy kávé mellett ücsörögve egy noteszban írd össze, mit szeretnél feltüntetni a weboldaladon. Konkrét tartalmakat, képeket, milyen funkciókat szeretnél az oldaladra (pl. kapcsolat menüpont, blogot, vagy bejelentkezési lehetőség Hozzád ha pl. szolgáltató vagy). Milyen dizájn elképzeléseid vannak? Színek? Betűtípusok? Szeretnél logót? Ha igen, milyen legyen? Böngéssz a neten, keress olyan weboldalakat, amik tetszenek, és ezek linkjeit mentsd el magadnak későbbre (funnel hacking). Fontos ezeket a gondolatokat összeszedni és leírni, hogy később támpontként szolgáljon Neked, és kevésbé vessz el az egyre növekvő információk és variációk útvesztőjében.

Én is szeretnék egy weboldalt! 

Vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, írd le pár szóban az igényeidet, 

és én rövid időn belül elkészítem Neked!


Share this post

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu
×
×

Cart